Dondurma sektöründe önemi bir isim haline gelen Çamardı bu kez markalaşma yolunda önemli adımlar atarken, sektörün temsilcileri Gazetemiz Niğde Haber’e özel önemli açıklama yaptılar.
Çamardılı Dondurmacılar Derneği Başkanı ve Meşhur Çamardı Dondurma işletme sahibi Yasin Kürkçü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NOHÜ) Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi ve Çamardılı Dondurmacılar Derneği Başkan Vekili Şinasi Özmen ile beraber Ayaz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ayaz, Niğde Haber Gazetesi’ne nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Dondurma sektörü, derneğin çalışmaları ve Türkiye’de bir ilk olacak dondurma fuarı hakkında bilgi paylaşmak amacıyla düzenlenen bu ziyarette fikir alışverişinde bulunuldu. 15-16 Kasım tarihlerinde Çamardı’da gerçekleştirilecek olan Fuar hakkında da bilgiler yer aldı.

“Markalaşma Yolunda Çamardi Dondurmasi” (4)

YASİN KÜRKÇÜ: ÇAMARDI, YARIM ASIRDIR DONDURMACILIĞIN MERKEZİ OLARAK BİLİNİR
Ziyaret sırasında, Çamardı’nın dondurmacılık geleneğinin köklü bir geçmişe dayandığını belirten Çamardılı Dondurmacılar Derneği Başkanı Yasin Kürkçü, “Yarım asrı aşkın bir süredir Çamardı, dondurmacılığın merkezi olarak bilinir. Dondurma ustalarımız, yıllardır bu geleneği usta-çırak ilişkisiyle bugüne kadar getirdi. Şimdi bu mirası bir sonraki aşamaya taşımanın zamanı geldi” dedi. Kürkçü, Çamardı’dan yetişen ustaların Türkiye’nin dört bir yanında şube açarak bu kültürü yaşattıklarını ve bunun, dondurmanın tarihsel ve kültürel önemini daha da artırdığını vurguladı.

YENİLİKÇİ ÜRÜNLER VE GELECEK PROJELERİ
Yasin Kürkçü, dondurmanın sadece tat olarak değil, içerik ve sunum açısından da inovatif hale getirilmesi gerektiğini “Niğde elması, köfter ve Reyhanlı Niğde gazozunu dondurmalarımıza ekleyerek farklı tatlar yaratmayı başardık ve bu yenilikler büyük ilgi gördü” sözleri ile işaret etti. Çamardılı Kürkçü yeni projelerle Çamardı’nın adının dondurmacılık sektöründe duyurmaya devam edeceklerini dile getirdi.

GÖKHAN AYAZ: DONDURMACILIK ALANINDA DÖNÜM NOKTASI
Türkiye’nin en kapsamlı dondurma fuarı olarak planlanan bu etkinlik için büyük heyecan taşıyan Ayaz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Ayaz ise, “Bu fuar, sadece Çamardı’nın değil, Türkiye’nin dondurma sektörü açısından bir dönüm noktası olacak. Üreticileri ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek bölgenin tanınırlığını artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Ayaz, ayrıca bu tür organizasyonların sektörel gelişim ve iş birliği için önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

GAZETE İLE KEYİFLİ SOHBET VE FİKİR ALIŞVERİŞİ
Niğde Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gülsüm Aytaş, Yazı İşleri Müdürü Murat Ümranlioğlu ve gazete ekibiyle yapılan görüşmede, dondurma sektörünün bölgesel ve ulusal önemi hakkında kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirildi.
Niğde Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Ümranlioğlu, bu önemli projede Çamardılı Dondurmacılar Derneği’nin yanında olacaklarını belirterek, “Niğde Haber Gazetesi olarak, bu tür kültürel ve sektörel gelişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Dondurma fuarı gibi yenilikçi adımlar, şehrimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacak. Bu konuda harcanan çabanın da farkındayız. Emek verilen bu tür tanıtım ve markalaşma organizasyonlarının her biri şehrimize önemli bir katkıdır. Buna örnek olarak Niğde Gastronomi Festivali ve başarısını gösterebiliriz. Yerel ve Yaygın medya bu konuda önemli bir sınavdan daha başarı ile geçmiş oldu. Kısacası dondurma Festivali yeni bir başarı hikayesinin önemli adımı olacaktır” dedi.

“Markalaşma Yolunda Çamardi Dondurmasi” (2)

İklim değişikliği ve tarıma etkileri değerlendirildi İklim değişikliği ve tarıma etkileri değerlendirildi

ŞİNASİ ÖZMEN: ÇAMARDI’NIN MARKALAŞMA YOLCULUĞU
Ziyaretin önemli başlıklarından biri de coğrafi işaret başvurusu ve Çamardı dondurmasının markalaşma süreci oldu.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NOHÜ) Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi ve Çamardılı Dondurmacılar Derneği başkan vekili Şinasi Özmen,“Coğrafi işaret, bölgenin kültürel mirasını korumanın ve dondurmamızı kalıcı bir değer haline getirmenin en önemli adımlarından biridir. Dijital ve yazılı kayıt eksiklikleri nedeniyle süreç uzasa da, bu konuda yoğun çaba harcıyoruz. Bu süreçte ulusal ve uluslararası fuarlara katılmak önemli. Markalaşmak ancak geniş kitlelere ulaşarak mümkün olabilir. Bizlerde bu tür fuar gibi etkinlikler ile hedefe yürüyoruz” dedi.

NİĞDE’NİN YÜKSELEN DEĞERİ ÇAMARDI DONDURMASI
Bu önemli ziyarette, Çamardılı Dondurmacılar Derneği’nin bölgesel ve ulusal anlamda dondurmacılık sektöründe atacağı adımların detayları konuşuldu. Dernek, kısa vadede büyük şehirlerde şubeler açmayı ve sektörde lider konuma gelmeyi hedefliyor.
(Çağlar TUNCER/ÖZEL HABER)

Editör: Niğde Haber