Karaca: Anne sütü bebeğin sigortasıdır Karaca: Anne sütü bebeğin sigortasıdır

Niğde’de birinci basamak sağlık tesislerinde görev yapan personele yönelik olarak düzenlenen “Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi” verildi.
Niğde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bahadır Karaca, Müdürlüğe bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından birinci basamak sağlık tesislerinde görev yapan personele yönelik düzenlenen “Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İl Sağlık Müdürü Karaca, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığının programları kapsamında olan eğitim, 1 noluMerkez Sağlıklı Hayat Merkezinde yapıldı. Anne ve bebek ölümlerini önlemenin ve sağlığını korumanın amaçlandığı eğitimde; üreme sağlığına giriş, aile planlaması yöntemleri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunma yolları, güvenli annelik, için gebelik öncesi, gebelik, doğum ve lohusalık dönemlerinde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri ve gençlere yönelik üreme sağlığı konularının ele alındığı 5 modül işlendi. 20 Mart- 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikalarının dağıtılmasıyla eğitim tamamlanmıştır. Eğitimi tamamlayan çalışanlarımızı tebrik eder, başarılar dilerim.” dedi.
(Dahi GEDİK)

Üreme Ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi Yapıldı 2

Üreme Ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi Yapıldı 4

Editör: Niğde Haber