Niğde’nin Fertek Mahallesi'nde Niğde Barosu'na ait arazi üzerinde yapılması planlanan Niğde Barosu yeni Hizmet Binası ve Sosyal Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Fertek Mahallesi'nde yapımına başlanan Hizmet Binası ve Sosyal tesis için temel atma programı düzenlendi.
ÜST DÜZEY BİR TEMEL ATMA TÖRENİ OLDU
Temel atma törenine Niğde Valisi Cahit Çelik, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Adalet Komisyon Başkanı Bayram Ünlü, Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, Türkiye Genelinden gelen Barolar Birliği Başkanları, Türkiye Barolar Birliği üyeleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
VALİ ÇELİK: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ
Temel atma töreninde konuşan Niğde Valisi Çelik, "Bu proje, avukat arkadaşlarımızın ve yargı camiasında çalışan memur arkadaşlarımızın yanında diğer memurların da ihtiyacını karşılayacak. Projenin özellikle bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde yapılması ayrıca beni memnun etti. Niğde'mize böyle güzel bir eser kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür ederim. Burada görev yaptığımız süre içerisinde hem avukat arkadaşlarımızın hem de yargıda çalışan diğer arkadaşlarımızın bu memlekete daha güzel bir şekilde hizmet etmeleri konusunda elimizden gelen her türlü çabayı, gayreti göstereceğiz” dedi.
TBB BAŞKANI SAĞKAN: AÇILIŞINDA DA NİĞDE’DE OLACAĞIZ
TBB Başkanı Sağkan ise törende Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk'ün verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken, "Bu bina sadece bir beton blok, beton bina değil. Bu tesisin içinde yüzlerce meslektaşımız yemin edecek, hukukun üstünlüğüne dair çalışmalar yürütecek. Burada yüzlerce meslektaşımız cübbelerini giyerek ayrılıp, yurttaşların adalete erişiminde, onların yanında o mücadelenin içerisinde yer alacaklar. Hakim, savcı, avukat meslektaşlarımız bu binada birlikte mesleki faaliyetlerde bulunacaklar, sosyal alanları kullanacaklar. Baro ve adliye personelimiz buraları kullanacak. Vatandaşlarımız buralardan faydalanabilecekler. Çok kısa bir zaman içerisinde buranın açılışını yapmak üzere bir arada bulunacağız” diye konuştu.
BAŞKAN ÖZDEMİR: BU TESİS BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI
Törende konuşan ve bu tür projeleri önemsediklerinin altını çizen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise şu sözlere yer verdi: "Bu tesis, büyük bir ihtiyaçtı. Avukat sayımız oldukça fazla, yeterli sosyal alanlarımız yoktu. Hızlı bir şekilde eksiklikler de gideriliyor ki baromuzun sorumluluk alıp böyle bir eseri kazandırması ayrıca mutluluk verici”
BARO BAŞKANI ÖZTÜRK: NİĞDEMİZE VE BAROMUZA HAYIRLI OLSUN
Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk konuşasında; “2 ayrı binada toplam 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşa edilecek. Tesiste avukatların ihtiyaçlarını karşılaması için her şey düşünüldü. Komple bir sosyal tesis inşa ediyoruz. Niğdelimize ve Baromuza hayırlı olsun” dedi.
HİZMET BİNASI VE SOSYAL TESİS BİR ARADA
Törene katılan davetlilerin konuşmalarının ardından dua edilerek kurban kesimi gerçekleşti. Oldukça kalabalık bir katılımın gerçekleştiği temel atma treninde beton mikserinin kumandasına hep birlikte basan ve protokol üyeleri. Bu konuda emeği geçenlere de teşekkürleri sundular.
Hizmet binası ve sosyal tesis şeklinde planlanan proje tamamlandığında, hizmet binası yanında konaklama, elektrikli araçlar için şarj istasyonları, restoran bölümlerini, lokal ve etkinlik bölümleri yer almış olacak.
(Dahi GEDİK)

Niğde Barosu Yeni Binasının Temelini Attı (2)

Niğde’nin kadın ve erkek yaşam süreleri hesaplandı Niğde’nin kadın ve erkek yaşam süreleri hesaplandı

Niğde Barosu Yeni Binasının Temelini Attı (3)

Niğde Barosu Yeni Binasının Temelini Attı (4)

Editör: Niğde Haber