Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, Aksaray İlinde yapılan demonstrasyon çalışmasında, dikimi yapılan ONARAN2015, ÜNLENEN, NAM, LEVENTBEY ve NİĞŞAH yerli ve milli çeşitlerin hasadını, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber tarla gününde gerçekleştirdi.

Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 27,4 arttı Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 27,4 arttı

Yerli Ve Milli Patates Çeşitleri Tam Not Aldı 1
Patates Araştırma Enstitüsü kurumsal sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yer alan paylaşımda, “Tarla günümüze İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, kıymetli çiftçilerimiz ve üreticilerimiz katıldı. Enstitü Teknik Koordinatörümüz Sn. Ömer GÜÇ tarla günü kapsamında katılımcılara bir konuşma yaparak Enstitümüzde gerçekleştirilen çeşit geliştirme faaliyetleri ile Yerli ve Milli Patates çeşitlerimizin öneminden bahsetti.
Daha sonra demonstrasyon alanı katılımcılarla beraber gezilerek yerli ve milli çeşitlerimiz ile ilgili incelemeler ve değerlendirmelerde bulunuldu. Yerli ve milli çeşitlerimiz performansları ile göz doldururken katılımcılardan da büyük beğeni aldı.

Yerli Ve Milli Patates Çeşitleri Tam Not Aldı 4
Tarla gününde emeği geçen başta Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir'e, Müdür Yardımcısı Yusuf Çiçek'e, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Kaya’ya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personellerine ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.” İfadeleri yer aldı.
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber