Niğde Valisi Cahit Çelik, Yetim Eli Derneği tarafından düzenlenen anlamlı bir yemekte öğrenciler ve ailelerle bir araya geldi. Etkinlik, Yetimeli Derneği’nin toplumda farkındalık yaratma ve destek sağlama amacı doğrultusunda düzenlendi. Yemekte, Diş Hekimliği Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Meryem Akçar ve annesi özel olarak takdir edildi.
Vali Çelik, Meryem Akçar’ın eğitimdeki üstün başarısını kutlayarak, "Destek verdiğimiz çocuklar içerisinden Meryem kızımız gibi başarı gösteren, okulu birincilikle bitiren çocuklarımız olduğu zaman biz mutlu oluyoruz" dedi. 
Vali Çelik, derneğin yürüttüğü projelere ve faaliyetlere her zaman destek olacaklarını vurguladı ve bu tür etkinliklerin hem bireylerin hem de topluluğun moralini yükseltme açısından önem taşıdığını belirtti. Meryem Akçar ise, “Bizler bu vatanın bu toprakların evladıyız. Bizler insanlık için çalışacağız. Ülkemizin çok düşünen, çok okuyan, çok araştıran insanlara ihtiyacı var. Ve bunlar bizler olacağız” dedi.
Yemekte bir araya gelen öğrenciler ve aileler, Vali Çelik’in destekleyici sözlerinden ve derneğin etkinliklerinden büyük bir moral buldu. Etkinlik, toplumdaki dayanışma ruhunu pekiştirmek ve başarılı bireyleri ödüllendirmek amacıyla düzenlendi. Vali Çelik’in ve Yetimeli Derneği’nin bu anlamlı iş birliği, toplumsal dayanışmanın önemini ve yetimlerin başarısını desteklemenin topluma kattığı değerleri bir kez daha gözler önüne serdi.
DERNEK FAALİYETLERİ HAKKINDA
Yetim Eli Derneği, babası ya da annesi vefat etmiş ihtiyaç sahibi ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu kapsamda, her aileden en az bir çocuğun üniversite okuyup meslek sahibi olmasını desteklemekte ve başarılı sonuçlar elde etmektedir. Dernek, öğrencilere burs vermekte olup, her yıl 50 ile 100 arasında öğrenciyi mezun etmekte ve yerine yeni öğrenciler kabul etmektedir. Ayrıca, 8. ve 12. sınıf öğrencilerini dershaneye kaydettirerek yılda ortalama 40-60 öğrenciye dershane desteği sağlamaktadır.
Dernek, ihtiyaç sahibi ailelerin buzdolabı, çamaşır makinesi, süpürge, elbise dolabı, tamirat ve boya badanası gibi her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. Gıda yardımı iki ayda bir, hijyen desteği üç ayda bir sağlanmakta ve her hafta adak kurban eti dağıtılmaktadır. Ayrıca, her yıl 15-20 adet yemek organizasyonu düzenlenerek üniversite mezunları ile öğrencilere ve annelerine kaynaşma fırsatı sunulmaktadır.
Bugün düzenlenen kaynaşma yemeğinde, Mersin Diş Hekimliği’ni birincilikle bitiren Meryem Akçar'a telefon, saat ve bilezik hediyeleri takdim edilecektir. Ayrıca, üniversite okuyan ve kazanan 50 çocuğa 2000 TL, lise okuyan 15 çocuğa 750 TL, ortaokul ve ilkokul okuyan 15 çocuğa 250 TL ve 30 anneye 1000'er TL harçlık verilecektir.
Yetim Eli Derneği, 2020 yılında resmi olarak kurulmuştur. Ancak, dernek başkanı, 1991 yılından beri yetim çocukların eğitimine destek vermekte olup, bugüne kadar 5000'den fazla çocuğu okutarak mezun etmiştir. Bu öğrencilerden yaklaşık 3000'i derneğe maddi destek sağlamaktadır.
Dernek, 2022 yılından bu yana Birleşmiş Milletler’in desteği ile yürütülen üç yıllık bir proje kapsamında faaliyet göstermektedir. Bu proje kapsamında, iki personel hâlihazırda çalışmalarını sürdürmektedir.
(Niğde Valiliği)

Yetim Eli Derneği’nin Misafiri Vali Çelik Oldu (6)

Başkan Özdemir: Vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz Başkan Özdemir: Vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz

Yetim Eli Derneği’nin Misafiri Vali Çelik Oldu (8)

Editör: Niğde Haber