Niğde Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi öğrencisi Harun Durak, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) TYT alanında 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek 3 milyon 527 bin 443 kişi arasında birincilik elde etmeyi başarırken, ileriye yönelik hayallerini de açıkladı.
HEDEFİ BELLİ
Gazetecilere geleceğe dair hedeflerini anlatan Harun Durak bilgisayar mühendisliği okumak istediğini ve bu alanı çok sevdiğini söyledi.  Birinciliğin oldukça güzel bir duygu olduğunu belirten başarılı genç, bu sonuç ve başarı ile ayrıca duygulandığını da sözlerine ekledi.
TAKTİK VERDİ
Sınava genelde eksiklerini tamamlayarak çalıştığını belirten TYT birincisi Harun Durak, birçok öğrenci arkadaşının hatalı çalıştığını belirterek, insanın eksiklerine yönelmesi gerektiğini, çünkü eksiğini kapatmazsan çalışmanın bir işe yaramadığını, kendisinin de bu taktiği uyguladığını belirtti.
Birinciliğin kendisi için de sürpriz olduğunu ifade eden Durak, deneme sınavlarında hiçbir zaman tüm sorulara doğru cevap veremediğini, en fazla 112 net yaptığını ifade etti.
AİLESİ GURURLANDI
Fabrika işçisi olan babası da oğlunun başarısından çok mutlu olduğunu ve gururlandığını ifade ederek; ‘Böyle bir sonucu beklemiyorduk. Gece geç saatlere kadar ders çalıştı. Gayret etti, inşallah meyvelerini alacak’ derken, ev hanımı anne Esra Durak; 'Oğlumun azmine hayrandım. Bizleri yanıltmayarak bu gururu yaşattığı için oğluma çok teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.
(Dahi GEDİK)