GÜNCEL

Aile Destek Merkezi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

Abone Ol

Niğde’de geçtiğimiz yıl Mart ayında hizmete giren Aile Destek Merkezi (ADEM) biriminde bugüne kadar 188 kadın, 130 çocuk kurs ve eğitim aldı.
Niğde kent merkezinde 2023 Yılı ADEM Projesi Ocak 2023’te onaylanarak, Mart 2023 tarihinden itibaren hali hazırda hizmet vermeye devam ediyor. ADEM’de kurslar yılda 4 kez 3’er dönemlik periyotlarla açılıp, her sınıfta 15 kursiyer olarak eğitimler planlanıyor.
20-60 YAŞ ARASI KADINLAR KURS ALIYOR
Aile Destek Merkezinde 20-60 yaş arası, Vakıftan yardım alan ve 3294 sayılı kanun kapsamına giren muhtaç kadınlar kurs ve eğitim alabilmekteler. Kadın kursiyerlere El Sanatları, Kuran Kursu, Okuma Yazma, Çocuk Gelişimi, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Dikiş, Zekâ Oyunları vb. kurslar ücretsiz veriliyor.
ÜCRETSİZ KURS
Kursiyer kadınlar eğitimle ilgili malzemeleri proje kapsamında alınmakta olup kursiyerlerden ücret talep edilmiyor. Kursiyer kadınlar için konusunda uzman kişiler tarafından Bakanlık bünyesinde hazırlanan müfredata uygun olarak koruyucu önleyici eğitimler veriliyor.
BİRÇOK KONUYU KAPSIYOR
Bu eğitimler aile içi şiddetten girişimcilik, aile sağlığından afet yönetimi, milli manevi değerlerden bağımlılık gibi pek çok konuyu kapsamakta. Kadınlarımız ve çocuklarımız için seminerler, konferanslar ve etkinlikler düzenlenmekte, ücretsiz ara öğün verilmesinin yanı sıra ADEM kursiyerlerinin, 0-6 yaş arası çocukları için de ücretsiz oyun odası kreş eğitimi de alıyorlar.
KURSİYERLERE YILDA BİR DEFA TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILIYOR
Kurs ve eğitime düzenli devam eden kursiyerlere 3 aylık dönem sonunda sertifika ve katılım belgesi verilmekte, yılda 1 defa 3 aylık bin 800 TL teşvik ödemesi yapılıyor. 2023 Mart ayında hizmete açıldığı günden bugüne geçen sürede ADEM Biriminde 188 kadın, 130 çocuk kurs ve eğitim aldı.
ADEM NEDİR ?
Aile Destek Merkezi 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında dezavantajlı grupların yoğun yaşadığı, iç ve dış göçün, kadına yönelik şiddetin ve toplumsal olayların yoğun ve sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerindeki vatandaşlara yönelik olarak açılırken, vatandaşların devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplum değer yargılarını muhafaza etmek amaçlanıyor. Bu bağlamda psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişim alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor.
(Dahi GEDİK)







{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }