Kaya: Deri ile ilgili el sanatlarında Niğde’de ilk ve tekiz (ÖZEL HABER) Kaya: Deri ile ilgili el sanatlarında Niğde’de ilk ve tekiz (ÖZEL HABER)

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Niğde Başkanı Ramazan Yıldız, 19 Eylül Perşembe günü kutlanacak olan gaziler gününe davet etti.
Başkan Yıldız, etkinliğe tüm Niğde halkının katılım sağlamasını ve bu önemli günde Gazilere karşı minnet ve şükran duygularını ifade etmelerini istedi.  
“103’ NCÜ YILDÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLAYACAĞIZ”
Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Niğde Başkanı Ramazan Yıldız, kutlama etkinliğine davet açıklamasında, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi vesilesi ile ilan edilen 19 Eylül Gaziler gününün 103’ ncü yıldönümünü büyük bir coşku ile kutlayacağız. Milletimizin canından kıymetli bildiği bu kutsal topraklar; aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakârca çabaları neticesinde asla düşmana çiğnetilmeyerek vatan kılınmış, ay yıldızlı bayrak, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalanmıştır. Bizler bugün, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde hür bir millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde geleceğe güvenle bakıyoruz. ”Dedi.
BAŞKAN YILDIZ’DAN GAZİLERE DESTEK ÇAĞRISI
Başkan Yıldız Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır. Kahraman Türk Ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Bende bir Gazi olarak 19 Eylül Perşembe günü kutlayacağımız gaziler gününe tüm Niğde halkımızı Atatürk meydanına gelerek Gazilerimizin bu önemli gününde onlara destek çıkmalarını istiyorum.” Diye konuştu.
(Haber Merkezi)
 

Editör: Niğde Haber