GÜNCEL

ÇİFTLİK İLÇESİNE “MESLEK YÜKSEKOKULU” TALEBİ

Abone Ol

Niğde Dernekler Federasyonu (NİĞDEF) temsilcileri, iş insanları, belediye temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri Çiftlik ilçesine teknik birimlerin yer alacağı Meslek Yüksek Okulu açılması için Niğde Valisi Cahit Çelik’i ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu makamlarında ziyaret ederek taleplerini iletti. Heyet temsilcileri görüşmelerden olumlu yanıtlar aldıklarını belirtti.
KALABALIK HEYET YERİNDE TALEP
Marmara NİĞDEF Başkan Vekili  ve Makine Yüksek Mühendisi Nisani Başekin, AK Parti Çiftlik İlçe Başkanı Ramazan Tekin, MHP Çiftik İlçe Başkanı Murat Çankaya, Divarlı Belediye Başkan Vekili Mustafa Aktay, önceki dönem Azatlı Belediye Başkanı Reşat Bolat, Azatlı Mahalle Muhtarı Mustafa Dinçsoy ve işadamları Bünyamin Aslan ve Tuncay Özcan’dan oluşan heyet Çiftlik İlçesine Meslek Yüksek Okulu açılması talebi için Niğde Valisi Cahit Çelik ve NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu makamlarında ziyaret etti.
İLK GÖRÜŞMELER OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ
Talepleri ile ilgili olarak Niğde Valisi Cahit Çelik ve NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile gerçekleştirilen görüşmenin çok olumlu geçtiği, Rektör Uslu projeye olumlu bakarken, bu talebin güçlü bir irade sayesinde gerçekleşeceğine inandığını belirttiğine değinildi.
Niğde Valisi Cahit Çelik’in ise önümüzde en yakın zamanda bölgeye gelerek yerinde inceleme gerçekleştireceği öğrenildi.
MAKİNA, ELEKTRİK, MOBİLYA VE İNŞAAT ALANLARI ÖNCELİKLİ
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan gazetemize açıklama yapan Marmara NİĞDEF Başkan Vekili Makine Yüksek Mühendisi Nisani Başekin; “İlçede Makina, Elektrik, mobilya, inşaat gibi alanlarda 2 yıllık Teknik Meslek Yüksekokulu yapılması talebini dile getirdik. Çitlik ilçe merkezi olmak üzere yaşayan yaklaşık 30 bin nüfus ile Niğde’de 2’nci büyük ilçe konumundadır. Yaşayan kadar göç etmiş nüfus ilçe dışında ikamet etmektedir. 
İLÇENİN TEKNİK ELEMAN ALTYAPISI OLDUKÇA UYGUN
Bunların büyük çoğunluğu İnşaat Mekanik tesisatı ve türevi işlerle uğraşıyor. Özellikle Çardak, Ovalıbağ, Mahmutlu gibi köylerde nüfusun büyük çoğunluğu ülke ve yurt dışında tesisat mesleğini icra etmektedir. Bölgeden çok kaliteli meslek erbabı ustalar yetişmektedir. Bu bölgelerde geneli tesisat ustası oluyor, üniversite okuyanlar Makina Mühendisi ya da teknisyen oluyor. Son zamanlarda herkesin okumaya meyilli olduğundan dolayı lisans eğitimi alamayanlar İki yıllık tekniker ya da teknisyen olan gençler çok rahatlıkla iş bulabiliyor.
KALİFİYE ELEMANIN DIŞA GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR
Eğitim almak için hızla göç veren bölgede ki göçün önüne geçmek için yerlerinde Meslek Yüksekokuluna gidecek gençler hem mesleğinde uzmanlaşacak hem de toprağını terk etmeyecektir. Ülkemizde en büyük sıkıntılardan birisi olan gençlerin meslek sahibi olması için büyük katkı sağlayacaktır.  
HALİ HAZIRDA BİNA VE YURT VAR, DEVLETE YÜKÜ OLMAZ!
İlk etapta yatırım gerektirmeden mevcutta okulu ve yurdu hazır olan meslek yüksekokulu yetkililerimizin onayını bekliyor. Yani kamunun bütçesine dokunmadan kamuya ciddi katma değer sağlayacak bir eğitim projesidir.
NİĞDE KENDİ ÖZGÜL AĞIRLIĞINI HİSSETTİRMELİ
Ayrıca son yıllarda meslek sahibi gençler azalıyor algısını bölge gençlerinin değiştireceğine inanıyoruz. Teknik işlerle uğraşan kaliteli meslek sahibi hemşerilerimizle marka bir ilçe dolayısıyla Niğde markasının özgül ağırlığını artırmak istiyoruz.
(Dahi GEDİK/ÖZEL HABER)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }