Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimler yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kentte bulunan ve kurulan kurbanlık hayvan satış yerlerinde denetimlerine devam ediyor.
Satış yerlerinde, görevli personel tarafından kurbanlık hayvanların yaş, ırk, küpe numarası, aşı durumu gibi birçok konuda denetim yaparak vatandaşlara bilgi veriliyor.
TARIM CEBİMDE UYGULAMASIYLA KURBANLIKLAR SORGULANABİLİYOR
Kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve yaşı gibi bilgilere  "Tarım Cebimde" mobil uygulamasından, küpe sorgulayarak erişilebileceğini belirten İl Müdürü Baş, uygulamanın cep telefonuna indirildikten sonra ücretsiz olarak kullanıldığını ve Bakanlığımızın bu uygulamasıyla vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarının durumlarını kolayca öğrenebileceklerini ifade etti.
YETERLİ SAYIDA ARAÇ VE NÖBETÇİ VETERİNER HEKİM GÖREVLENDİRİLDİ
İl Müdürü Baş ayrıca, “Kurban bayramı süresince İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün sorumluluk alanları içerisinde bulunan kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinin gerekli denetim ve kontrollerini ve geri dönecek hayvanlarla ilgili olarak gereken işlemleri yapmak üzere yeterli sayıda araç ve nöbetçi veteriner hekim görevlendirildiğini belirtti. Bayram boyunca veterinerlerimiz sahada olacaklar. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında sahadaki veteriner arkadaşlarımıza başvurabilirler. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı ve güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.'' dedi.
(Dahi GEDİK)

Niğde Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Kayseri Belediyesi’ne ziyaret Niğde Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Kayseri Belediyesi’ne ziyaret

Kurbanlık Hayvan Satış Yerleri Denetleniyor 2

Kurbanlık Hayvan Satış Yerleri Denetleniyor 3

Editör: Niğde Haber