Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Halkçı Liseliler (Halk-Lis) İl Başkanı Hasan Yılmaz, Çocuk işçilerle ilgili basın açıklaması yaptı.
Halk-Lis Başkanı Yılmaz,İl Başkanı Hasan Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumunun en son açıkladığı verilere göre çalışan çocukların yüzde 30,8'i tarım, yüzde 23,7'si sanayi,  yüzde 45,5'i ise hizmet sektöründe yer almakta. Yaş grubuna göre incelediğimizde ise; 5-14 yaş grubunda çalışan çocukların yüzde 64,1 ile tarım sektöründe olmakla birlikte, 15-17 yaş grubunda çalışan çocukların ise yüzde 51,0’lik payla hizmet sektöründe ağırlık kazandığını görüyoruz’’ dedi.
“SEKTÖREL DENETİMLERİN ARTTIRILMASINI TALEP EDİYORUZ”
Yılmaz açıklamasının devamında, “Çocuk işçiliğin günden güne arttığı ülkemizde, hasat döneminin gelmesiyle beraber, mevsimlik tarım işçileri ülkemizin dört bir yanında mahsulleri toplamak adına, aileleriyle birlikte düşük ücretlere, yetersiz sağlık önlemleri, güvenlik ve hijyen dışı konaklama şartları içerisinde, ekmek mücadelesi vermeye devam ediyorlar. Aileleri ile beraber ekmek mücadelesi veren çocuklar, çoğu zaman ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmakta olup, kimyasal maddelerle temas etmelerinin yanında uzun çalışma saatleri ve yetersiz barınma koşulları altında küçücük bedenlerine büyük yükler yüklenmeye devam ediliyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin son açıkladığı rapora göre son yirmi yıl içerisinde %57’lik pay ile çocuk işçilikte Tarım ve Orman Alanında 300’ün üzerinde evladımızı iş kazalarında kaybettiğimizi görüyoruz. Acilen başta tarım olmak üzere bütün iş kollarında çocuk işçiliğe son verilmesi adına yetkili kişilere, kurum ve kuruluşlara çağrımızdır. Çocuk işçi çalıştırma boyutunda yasal düzenlemelerin daha da ağırlaştırılması, sektörel denetimlerin arttırılmasını talep ediyoruz’’ diye konuştu.
(Dahi GEDİK)

Sınav çıkışında trafik neredeyse kilitlendi! Sınav çıkışında trafik neredeyse kilitlendi!

Editör: Niğde Haber