Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bor yoluna alternatif olarak açılacak olan 30 metrelik yeni yol çalışmalarında sona geldi.
BULVAR EN GEÇ 15 TEMMUZ’DA HİZMETE GİRECEK
Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir gazetecilere yaptığı açıklamada; ‘’Şu anda Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndayız. Çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. İnşallah hedefimiz 15 gün içerisinde ya da en geç 15 Temmuz'a kadar bulvarımızı trafiğe açmak istiyoruz. Uzun zamandır burada çalışmalarımız devam ediyor biliyorsunuz. Ama artık sonuna geldik. Bu yol bizim için çok önemli. Çünkü ana arterimiz olan Niğde ile bor arasındaki işte Alparslan Türkeş Bulvarı, Atatürk Bulvarı'nın olduğu Paralel bir cadde olarak yaklaşık 3 bin 200 metre uzunluğunda bir çalışma yapıyoruz. Niğde’de ilk defa altyapısı tamamen bitmiş bir yol yapıyoruz. Yani yol yapmadan önce altyapısı, doğal gaz hattıyla ki daha görüyorsunuz yapılaşmanın çoğu yapı sol taraf tamamen boş yapılaşma olmayan yerlerin doğalgaz hatlarından tutun da kanalizasyon hatlarına kadar içme suyu, elektrik, telekom yağmur suyu hattı da dahil olmak üzere neredeyse 2 yıldır altyapısını tamamen bitirdik. Geçtiğimiz kış da asfaltlamama sebebimizde çok derin de çalıştık. 7-8 metreden yağmurda gittiği için yolun oynamaması için, oturma yapmaması için de özellikle bir kış geçsin istemiştik. Yazın başlaması ile birlikte Haziran ayının başından itibaren çalışmalarımız hızlı bir şekilde burada devam etti. Hatta Mayıs ayında başlamıştık. İnşallah Temmuz ayı içerisinde yolumuzu trafiğe açacağız’’ dedi.
KRİTERLER SAĞLANDIĞI ZAMAN TRAMVAY YOLUMUZ HAZIR OLMUŞ OLACAK
Başkan Özdemir açıklamasının devamında; ‘’3 bin 200 metrelik bir yol üniversite kampüsümüzün ikinci ana yolu olacak. Şimdi biliyorsunuz ana yola çıkan bir kapısı var. Ama bu yol direkt üniversite kampüsümüze kadar gidecek. Daha da önemlisi ortasında siz de görüyorsunuz büyük bir boşluk var. Yaklaşık 8 metrelik. Burası da tramvay yolu olacak. Derbent Mezarlığından, kampüsün içine girecek şekilde planlıyoruz. Üniversitemiz ile de ortak çalışıyoruz. Nüfusla ilgili kriterler sağlandığında tramvay yolumuz hazır olacak. Sadece rayları döşeyip tramvayı getirmek kalacak geriye… Şu anki planlamamız Derbent Kavşağından kampüsün içerisine de girecek şekilde tramvay yolumuzu da planladık. İmarsız bir alan vardı orayla alakalı gerekli imar çalışmaları daha doğrusu plan çalışmaları da bu önümüzdeki mecliste gelecek. O yolun tamamını da inşallah planlı kısmını bitirmiş olacağız ve kısa zaman içerisinde de üniversitemizin ikinci bir bulvarı olmuş olacak.  İkinci bir ana giriş kapısı olmuş olacak ve 5 -10 yıl içerisinde artık bu kriterler nüfus kriteri ne zaman yerine getiriliyorsa da tramvayımız olacak. Biz kampüse kadar olan kısmını tamamen hazır hale getiriyoruz. Burası kısa süre içerisinde önce araç trafiğine açılacak. Sonra yaya ve bisiklet yolları da hazır hale getirilecek. İleriki zamanlarda da bu yolumuzdan tramvay da geçecek” ifadelerini kullandı.
100. YIL BULVARININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Bu arada Niğde Belediyesi’nin 15 Temmuz 2024 tarihine kadar trafiğe açmayı planladığı 100. Yıl Bulvarında 7,5 metrelik çift şeritli yol, 2 metrelik tek taraflı kaldırım, 5 metrelik yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolu ile 8 metrelik tramvay hattı alanı, 4 adet kavşak yer alıyor.
(Dahi GEDİK)

Başkan Gümüştepe MÜSİAD’ın GİK toplantısına katıldı Başkan Gümüştepe MÜSİAD’ın GİK toplantısına katıldı

D S C 0455

D S C 0453

D S C 0442

Editör: Niğde Haber