Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen Okur & Yazar Buluşmalarına bu yıl ki eğitim öğretim yılında da devam ederken son buluşma konuğu ise Yazar Sedat Çağlar oldu.
Okur & Yazar Buluşmaları kapsamında önce Bor Kütüphanesindeki Kütüphaneciler İsmail Bakır ve Menşure Erbil tarafından Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının erken yaşta kazanılmasının önemine vurgu yapılırken, yeni nesillere kitap ve kütüphane sevgisi yeşertilmesi için günümüz Halk Kütüphanelerin hizmet anlayışından bahsedilerek, ülkemizde ve dünyada yeni yapılan kütüphane yapılarından örnekler verildi.
Yapılan Kütüphane Oryantasyonundan sonra Yazar Sedat Çağlar, Kütüphanenin sinema ve etkinlik salonunda Bor Mehmet Güleç Ortaokulu öğrencileriyle sabah bir sınıf ile öğleden sonra da bir sınıf olmak üzere bir günde iki ayrı söyleşide ile bir araya geldi. Yazar Çağlar tarafından kaleme alınan “İçindeki Gücü Keşfet” isimli kişisel gelişim kitabından hazırlanan slayt sunumu yapıldı. Öğrencilerle samimi ve keyifli geçen söyleşide Yazar Çağlar, öğrencilere, hayal etmelerini, hayal ettiklerini de çok çalışarak gerçekleştirebileceklerini bilim, sanat, iş hayatı alanında örnekler vererek açıkladı.
“KENDİNİZİ ASLA KÜÇÜK GÖRMEYİN”
Zorluklar karşısında pes etmemelerini yılmamalarını, “Güçlü insanların zorluklar arasından çıktığını” söyleyerek azim etmeleri halinde hayal ettikleri çok şey başarabileceğini belirterek; “Kendinizi asla küçük görmeyin, Karşınızdakileri de olduğundan büyük görmeyin” dedi.
“EN ÖNEMLİ VARLIK ZAMAN”
Çağlar, kendisini dikkatle dinleyen öğrencilere, benzerlerinizden farklı olmalarını Özgün olmakla, çok çalışmakla, günümüzde gücü temsil eden etmenlere sahip olmakla önce kendinizi sonra da ülkemizi güçlü kılabileceğini belirtti. Zaman’a vurgu yaparak Harcandığında geri gelmeyen en önemli varlığın “Zaman” olduğunu, zamanlarını çok verimli kullanmalarını tavsiye etti.
Soru-cevap şeklinde devam eden söyleşinin sonunda yazar Sedat Çağlar öğrencilere imzalı kitap hediye edip ve hatıra fotoğrafı çekti. Söyleşi sonunda Öğrenciler kütüphanenin ikinci katında bulunan Kültür ve Sanatevi’ni gezdiler, daha sonra kütüphane üyesi olmayan öğrenciler Kütüphaneye üye olup ödünç kitap aldılar.
Yazar Sedat Çağlar, “Öğrencilerle buluşmalarına vesile olduğu için Bor Kütüphanesine teşekkür ederek, böyle etkinliklerle öğrencilere bildiklerini aktardıkları için mutlu olduklarını, geleceğimizin teminatı olan bugünün çocukları yarının büyüklerine bir katkımız olursa ne mutlu bize diyerek konuştu. Talep edilmesi halinde çocukların kitap ve kütüphane sevgisi kazanmaları için bu tür etkinliklere her zaman katılım sağlayıp yarınımız olan çocuklara katkıda bulunmaktan mutluluk duyarız” dedi.
(Haber Merkezi)

TEŞEKKÜRLER NİGAMUD, TEŞEKKÜRLER MEVLÜT ŞEF TEŞEKKÜRLER NİGAMUD, TEŞEKKÜRLER MEVLÜT ŞEF

Yazar Sedat Çağlar Bor Kütüphanesi’nde Öğrencilerle Buluştu (6)

Yazar Sedat Çağlar Bor Kütüphanesi’nde Öğrencilerle Buluştu (3)

Editör: Niğde Haber