KÜLTÜR - SANAT- TURİZM

“Suç ve ceza” Niğde’de ilk kez sahnelenecek

Abone Ol

Dostoyevski’nin kaleme aldığı "Suç ve Ceza" tiyatro sahnesine uyarlanırken Niğde’de de seyirciyle buluşacak oyunun biletleri satılmaya devam ediliyor.
Romanın baş karakterleri Raskolnikov ve Petroviç’ı merkeze alan iki kişilik oyun Niğde’de 27 Eylül’de seyirciyle buluşacak.  Sahnelendiği yerlerde seyircilerin büyük beğenisini kazanan oyun, insanı tüm yönleriyle tahlil ederken, suç ve ceza kavramını ele alıyor. 13 ve üzeri yaş gurubu için bileti satışa çıkan oyun tek perde de 60 dakikalık gösterim ile sahnelenecek. 
TARİHSEL OLARAK İLK
Edebiyatın başyapıtlarından olan Dostoyevski’nin yazdığı Dünya genelinde en çok okunan ve satılan eseri olarak bilinen Suç ve Ceza da insanı tüm yönleriyle tahlil eder. Romanın baş karakterleri Raskolnikov ve Petroviç’i ele alarak tiyatroya uyarlanmıştır. Bu iki kişilik muhteşem oyunda, Suç ve Ceza kavramını tüm yönleriyle ele alınmıştır. Suç nedir? Ceza nedir? Nerede başlar? Nerede biter?  Tüm bunlar sıradan insanlar ve dahi insanlar örnek verilerek anlatılır. Türkiye’de bir ilk olan bu oyun ise 27 Eylül Cuma günü akşam saat 20.00’de Niğde’de sahnelenecek.
BİLETLER NEREDEN ALINIR
Oyunun biletlerinin halen satışa devem ettiği belirtilirken, bilete ulaşmak isteyenler ilgili organizasyon firmasından veya Niğde İl Kültür Merkezinden temin edebilirler.
(Salih ALPTEKİN)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }