KÜLTÜR - SANAT- TURİZM

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ NİĞDE YEMEKLERİ YARIŞMASI YAPILDI

Abone Ol

4’ncü Niğde Gastronomi Festivali'nde düzenlenen “Unutulmaya Yüz Tutmuş Niğde Yemekleri Yarışması” büyük ilgi gördü.
Yarışma Niğde Valiliği bahçesinde kurulan 4. Niğde Gastronomi Festival alanında Niğde yemeklerinin ulusal çapta tanıtılması amacıyla düzenlenirken, birçok ünlü şef ise en iyiyi seçmek için jüri koltuğunda oturdu.
Jüri üyeleri arasında Şef Oktay Gülbahar, Şef Emrah Musallı, Masterchef Mustafa Polat, Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak, Şef Halil Ünsal ve NİGAMUD Yönetim Kurulu Başkanı NÖHÜ Öğretim Üyesi Akademisyen isim Mevlüt Ölmez yer aldı.
Yarışmada 6 yetenekli aşçı adayı, Mazaklı köftesi, üzüm borane, karnıyarık, patates tatlısı, cevizli kayısı dolması ve tirit gibi geleneksel Niğde yemekleriyle hünerlerini sergiledi. Kıyasıya geçen yarışmanın birinciliğini, Tirit yemeğiyle aşçılık bölümü öğrencisi Sinem Tamallı kazandı. Ödülünü ünlü şef Cüneyt Asan'dan alan Sinem Tamallı, büyük bir gurur yaşadı.
Yarışmanın 2’ncilik ödülünü cevizli kayısı kavurması ile Zeliha Toktaş, 3’ncülük ödülünü ise karnıyarık yemeğiyle Ahmet Emin Işıklı aldı. Birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 5 bin TL ve üçüncülük ödülü 2 bin TL olarak belirlendi.
Yarışmada bu tür organizasyonların, yerel gastronomi kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. Katılımın yoğun olduğu yarışma, aynı zamanda Niğde'nin zengin mutfak kültürünü tüm ülkeye tanıtmak için bir fırsat daha sundu.
(Dahi GEDİK)













{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }