Sosyal refah, her şeyden önce yaşam kalitesini arttırmaktır. Bir siyasetçinin en önemli görevleri arasında (belki de ilk sırada olması gerekir) seçildiği bölgenin sosyal refahını arttırmak için projeler geliştirmektir.
Devletin bir görevi de gelir dağılımına bakmaksızın bütün vatandaşlarının eşit kamu haklarından faydalanmasını sağlamaktır. Bu nedenle kamunun vatandaşlarına sosyal yaşantılarını zenginleştirmek için hizmet vermesi zorunludur.
Peki, sosyal refah seviyesi nasıl yükselir biraz onu tartışalım.
Sosyal refah seviyesi biraz önce de söylediğimiz üzere, gelir seviyesi az olan vatandaşların lehine artırılmalıdır. Gelir seviyesi ortalamanın üzerinde olan halk tabiri ile zengin dediğimiz insanlar ya da aileler zaten sosyal refahlarını istedikleri gibi arttırabilirler ve sosyalleşebilirler. Önemli olan bunu kamunun gücünü kullanarak eşit şekilde dağıtabilmektir.
Her şeyden önce insanların çalışma saatleri dışında evlerinden çıktıklarında stres atabilecekleri, rahatlayabilecekleri, onlara huzur veren yerlerin olması gerekir. Herhangi bir özel taşıma aracına gerek duymaksızın rahat ulaşabilecekleri mesela bir yeşil alana ihtiyaç duyarlar. 
Toplumun ortak kullanabilecekleri spor alanları; bu sporlara yürüyüş yolları, yüzme havuzları veya vücudu zinde tutacak diğer sporları yapabilecek alanlar olması gerekir. Hatta spor imkânı verirlerken, isteyenlere spor hocası imkânı da sunulabilir.;
Şehir merkezinin meydanları ve insan yoğunluğunun bulunduğu bölgeleri tespit ederek ücretsiz WİFİ internet erişim hizmeti verilebilir. Verilecek olan bu hizmet öğrenci gençlerimiz başta olmak üzere, yaşadığımız dijital çağda yaş sınırı olmaksızın bütün vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet olacaktır.
Yine bir ilin gelişmişlik düzeyini gösteren unsurlardan birisi de fuar alanlarıdır. Fuar alanın varlığı ile birlikte her yıl kaç sektörde kaç fuarın yapıldığı da önemlidir. Niğde ili kapasitesi yüksek birçok sektöre hitap edecek güzel bir fuar alanını çoktan hak ediyor.
Aynı şekilde konserler ve mitinglerin yapılabileceği şehir meydanları gelişmişlik düzeyini gösteren bir başka unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Niğde Valiliği’nin yeni binasına taşınması ile birlikte, eski valilik binası dâhil vergi dairesi eski jandarma binası eski adliye binası, nüfus müdürlüğü binası ve tapu müdürlüğü binasının yıkılması ile birlikte orada büyük bir alan boşa çıkacaktır. Bu alanların boşa çıkması ile birlikte Niğde iline yakışır bir meydanın inşa edileceğini ümit ediyoruz. Yeni yapılacak olan şehir meydanına tiyatro amfilerinin de inşa edilmesi ile birlikte yerel amatör birçok insan müzik yapabilir ve hatta küçük amatör tiyatroları orada izleme fırsatı yakalayabilir. Yine şehir merkezinde yeşil alanların arttırılması ile birlikte insanların dostları ile çay içip sohbet edebilecekleri mekânlar insanların ihtiyaçlarını giderebilir. Çarşı merkezinde çocukların aileleri ile birlikte zaman geçirebilecekleri organizasyonların bulunduğu yeşil alanlar inşa edilebilir. Bu anlattığımız projeye şu an Niğde Belediyesi’nin önünde bulunan alan örnek olabilir. Bu projenin birkaç yerde daha uygulanması, vatandaşlar tarafından olumlu etkilerin verilmesine neden olacaktır.
Niğde Kalesi etrafında yapılan kentsel dönüşüm projesi takdire şayan alkışlanması gereken bir projedir. Kale etrafının gecekondulardan arındırılıp tarihi eserlerin restore edilerek insanların hizmetine sunulması, Niğde şehir merkezine yüz yıllar sürecek bir hizmeti getirecektir. Kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç duyulan bir diğer yerleşim yeri ise, Kayabaşı bölgesidir. Kayabaşı bölgesinde Selçuklu Osmanlı ve Rum mimarilerinden oluşan birçok bina bulunmaktadır. Bunun yanında birçok gecekondu da tarihi yerleşim yerini gölgelemektedir. Niğde Kalesi etrafında yapılan kentsel dönüşüm projesi benzeri bir projede Kayabaşı dediğimiz bölgede gerçekleştirilebilir. Bu projeler Niğde ilinin tarihi olarak ne kadar zengin olduğunu ön plana çıkaracaktır. Ve Niğde ilinin çehresini değiştirecektir.
İnsanlar sosyalleşecek bir yer bulamadığında kendilerini ya cadde kaldırımlarına ya da marketlere alış verişe atmaktadır. Alış verişlerde lüzumsuz birçok harcama yaparak sosyalleşme ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadırlar.
Şehirlerde gelişmişlik düzeyinin bir diğer göstergesi de o ilde AVM diye kısalttığımız Alış Veriş Merkezlerinin bulunmasıdır. AVM’yi sadece alış veriş mağazalarından ibaret görmemek gerekir. Her şeyden önce, birçok değerli marka AVM’lerde mağazalarını açacaklardır. Örneğin restoranlar ve kafeler gibi. Bunların yanında sinema salonları açılacaktır. İnsanlar bir yandan ihtiyaçları olan alış verişlerini yaparlarken, bir yandan aileleri ile birlikte yemek yiyebilecekler, kafede dinlenebilecekler, sinemaya gidebileceklerdir. Niğde’ye maalesef bugüne kadar AVM yapılmamıştır. Niğde ‘de yapılacak bir AVM bence Ankara-Niğde-Adana otobanı üzerinde bir yere yapılırsa hem Niğde’de yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçları giderilecek hem de bu otobanda seyahat eden vatandaşların Niğde ilinde konaklayıp para bırakmaları sağlanabilecektir. Bununla birlikte Niğde şehir merkezinde bulunan esnafların zarar görmesi engellenmiş olacaktır. Ayrıca Niğde şehir merkezinde İmam Hatip Meydanı diye isimlendirdiğimiz yerden başlayarak Derbent Mevkiine kadar geçen yer doğal bir alış veriş merkezi olarak organize edilebilir. Oralar, daha çok sosyal alanlar inşa edilerek veyahut trafiğe kapatılarak doğal bir alış veriş merkezi haline getirilebilir. Yine Niğde Jandarma Komutanlığından başlayarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsünü ve birde Organize Sanayi Bölgesini de kapsayacak şekilde Bor Bahçeli Kahveye kadar bir tramvay projesi geliştirilebilir. Hem toplu taşımaya büyük bir kazanç sağlanacak hem de insanların özel araçlarını daha az kullanmaları teşvik edilecektir. Böylece Niğde trafiğinin rahatlaması söz konusu olacaktır. Ayrıca bu proje turistik bir değer olarak Niğde’nin çehresine renk katacaktır.
Niğde şehir merkezinde kapasitesi yüksek bir kültür merkezine ihtiyaç vardır. Maalesef bugünkü kültür merkezinin kapasitesi çok düşüktür ve büyük organizasyonlarda yetersiz kalmaktadır. Büyük konferansların yapılabileceği, parti kongrelerinin gerçekleştirilebileceği, tiyatroların sahnelenebileceği büyük bir kültür merkezine ihtiyaç duymaktayız. Kapasite yetersizliğinden dolayı büyük organizasyonlar maalesef ya kapalı spor salonunda ya da üniversite kampüsünde yer alan konferans salonlarında yapılabilmektedir. Geleceğin yüz yılını en az elli yılını planlayacak şekilde geleceğin şartlarına da uygun bir kültür merkezinin yapılması Niğde iline yapılabilecek en büyük hizmetlerden bir tanesi olacaktır.
Niğde ilinde yaşayan vatandaşlarımız her şeyin en güzelini hal etmektedirler. Gayemiz Niğde ilinde yaşam kalitesinin dünyanın gelişmiş ülkelerindeki yaşam kalitelerine denk hale getirmektir. Bunu ne kadar başarabiliriz bilmiyoruz ama biz bu uğurda yola çıktık. Gelecek nesillere ve çocuklarımıza güzel bir gelecek ve yaşanabilir bir Niğde bırakmak için bugün bu uğurda çabalıyoruz yarın da çabalayacağız.