Bütün gelmeler, gitmek içindir. Yedi yıllık yorucu ve bir o kadar da gurur verici Niğde görevimizin sonuna geldik. Artık veda zamanı. İnsan ne kadar ayrılsa da, her zaman bir yanı geride kalıyor. Lakin Niğde bizin öz vatanımız. O sebeple gönlümüzün yarısı ve bir ayağımız hep burada olacak. Ekmeğini yedik, suyunu içtik, bağrında barındık. O nedenle bu mübarek şehirle beden ve ruh bağımız oluştu. Üzerimizde ekmek tuz hakkı vardır. Artık ayrılsak da hep beraber olacağız.
Bu vesileyle yoğun ve yorucu ama bir o kadar gururlu geçen yedi yıllık çalışma hayatımda bugüne kadar gördüğüm en nazik, en mütevazi ve görev süremiz boyunca bize müdürlük değil, ağabeylik yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar başta olmak üzere değerli ekibine, Niğde'ye adım attığım günden beri manevi desteğini hep hissettiğim memur sen başkanım Hasan Orhan’a, yedi yıl boyunca en çok desteğini gördüğüm Fen Lisesi müdürüm ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanım Mehmet Özdemir’e, Şehit Fazıl Doğruöz ve Niğde Fen Lisesinde beraber görev yaptığım çalışma arkadaşlarıma, görev konusundaki titizliğimden dolayı bana yıllarca yardımcı olan, yeri gelip katlanan müdür yardımcılarıma, öğretmen arkadaşlarıma, memur ve yardımcı personel kardeşlerime,
Bize maddi ve manevi ilk desteği veren iş adamı Murat Alabaş'a ve en zor zamanlarımızda her türlü yardımda bulunan İş adamı Hazım Üzen'e, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu'ya, Divarlı Belediye Başkanımız Mustafa Balcan'a, Yüksek İnşaat Mühendisi hayırsever insan Hasan Çelik'e, maddi manevi her zaman yanımızda olan Niğde Organize sanayi müdürümüz Mahmut Peşin'e, yine her zaman yanımızda olan Niğde il müftümüz muhterem Osman Ayas hocama, yine maddi manevi desteklerini esirgemeyen Bor ilçe müftümüz İsmail Çakır hocamıza, bilişim sınıfı için kapısını çaldığımızda sizde bu heyecan oldukça biz bu sınıfı yaparız diyen Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet başkanı eğitim gönüllüsü Fahri Eker'e, Bilişim ve Teknoloji sınıfımıza 15 adet bilgisayar desteği sunan Kuveyt Türk Niğde şubesi müdürü Şükrü Uyar'a ve Ganime Halisdemir'e, beş yıl boyunca bize her türlü desteği veren Songurlar Seyat'e, okul kantin işletmecimiz Halime bulut Kirazcıya.
Gerçek bir marka olan, ama zaman zaman kıymetinin bilinmediğini düşündüğüm, bütün kurumlarla mükemmel iletişim ve işbirliği içinde olan, öğrenciler başta olmak üzere şehrin her yerine dokunan ve her zaman bizim de yanımızda olan, her türlü işbirliğine açık ve gönüllü olan, ihtiyaç halinde her türlü desteği beklemeksizin ve gecikmeksizin sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hasan Uslu hocamıza, rektör yardımcısı Prof. Dr. Sayın Recep Çiçek hocamıza, genel sekreter Abdulgani Özkan hocamıza, fakülte dekanlarımıza ve değerli öğretim üyelerine.
Okul aile birliği başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine, bize Malatya'dan ilk kitap bağışını yapan Tahsin Temelli öğretmenime, İstanbul’dan sesimizi duyup kitap ve dergilerini ve Filistin’e yapılan soykırımı yediden yetmişe nabzı atan yüreklere duyurmak için ruhunun feryadını yansıtan resimlerini sergilenmek üzere okulumuza bağışlayan değerli şair, yazar, ressam ve karikatürist Muammer Erkul 'a, taaa Amerika’dan okulumuza kitap bağışlayan Seda Erol hanımefendiye, bize her daim güvenen saygıdeğer öğrenci velilerime, sevgili öğrenci evlatlarıma,
Niğde’de bulunduğum yedi sene boyunca sesimize ses katan ve yürek yangınımızı cümle dostlara duyuran başta Niğde haber gazetesi ve imtiyaz sahibi Tuncay Aytaş müdürüm olmak üzere basınımızın güzide temsilcilerine, çeşitli vesilelerle beraber olduğumuz, yeri gelip desteklerini gördüğümüz okul müdürü arkadaşlara ve burada adını yazamadığım cümle dostlara teşekkür ederim. Ben herkese hakkımı helâl ettim. Sesimin ulaştığı herkesten helâllik rica ediyorum. Allah’a ısmarladık.
(İdris İspiroğlu)