Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül AKTAŞ yazdı : Hamilelik Döneminde Beslenme - Niğde Haber Gazetesi

Bugün anne ve anne adayları için yazmak istedim yazımı. Hamileyken dengeli beslenmek , sağlıklı kalmanıza ve bebeğinize gelişirken ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamaya yardımcı olur. İlk üç ayda canınız istese bile, hamile kalmadan önce yediğinizden daha fazla yememelisiniz. Öncelikle yumurta tüketiminden başlamak istiyorum.Yumurta az pişmiş veya çiğ olursa ; salmonella bakterisinden dolayı ciddi bağırsak sorunlarına sebep olabilir. Bu yüzden tam pişmiş yumurta tüketmelisiniz.
Her zaman duyuyoruz hamileler süt tüketmeli , peki nasıl süt tüketmeli?Pastörize edilmiş süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.
Gelelim et ürünlerine ; Hafta da en az iki kez et veya et ürünleri tüketilmelidir. Burda da yine pişmiş et den bahsediyoruz. Az pişmiş veya çiğ et tüketirsek takzoplazma enfeksiyonuna yakalanma riski artar ve bu da düşük ihtimalini beraberinde getirir. Ayrıca işlem görmüş etler yani; salam , sosis , sucuk .. uzak durmalılar.
Peki bitki çayları ; gebelikte çoğu bitki yasaktır. Düşük riski oluşturdukları için gebelik boyunca bitki çayı içmemek de fayda var. Ayrıca gebelikte reflü ve gastrit görülebilir daha rahat gebelik geçirebilmeleri için şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durmalılar. 
Diğer önemli bi konuya daha değinmek istiyorum. Cips, kızartma kanserojen içeriği yüksek oldukları için bebek ve anne için büyük risk taşır.
Sindiriminize ve toksinlerden arınmanıza yardımcı olması için bol su için.
Son olarak ise salatalar.. Hep söyleriz bol salata yenmesi gerektiğini. Dışarda hafif olsun diye salata yeniyor fakat salataların çok iyi yıkanması gerekmektedir iyi yıkanmazsa enfeksiyon riski taşıyor. Bu yüzden gebeler dışarda salata yememeli temizliğinden emin olup evde salata tüketmelilerdir.